Ingredience

  • Losos
  • Batáty
  • Špenát
  • med
  • sojová omáčka Tamari
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • provensálské bylinky
  • sezamové semínka, česnek

Postup přípravy

Lososa si dáme na pečící papír a potřeme marinádou z olivového oleje, lžičky medu, sezamovým semínkem a lžičkou sojové omáčky Tamari.

Batáty oloupeme, nakrájíme na „hranolky“, dáme na plech na pečící papír, zakápneme olivovým olejem, posypeme provensálskýma bylinkama a osolíme.

Batáty i lososa dáme do trouby na 180 stupňů. Lososa pečeme cca 15 minut. Batáty cca 25 minut, doměkka.

Na pánev dáme ghí nebo kokosový olej či jiný tuk vhodný na tepelnou přípravu, přidáme špenát, nasekaný česnek, sůl, pepř a podusíme. Můžeme přidat i sýr ricotta na zjemnění.

Dobrou chuť.