Postup přípravy
1. Rozehřejte v menším hrnci mléko, přidejte kakaové máslo a čokoládu nalámanou na kostičky.
2. Za stálého míchání nechte zahřívat na plotýnce zapnuté na nižší teplotu, dokud se čokoláda a kakaové máslo nerozpustí a nevznikne dokonale hladká směs. Mléko by se nemělo vařit!
3. Teplou směs rozlijte do menších mističek či kalíšků. Je dobré zvolit takový tvar, aby vám z nich panna cotta šla dobře vyklopit. Můžou být i silikonové formičky na muffiny.
4. Naplněné formičky vložte do lednice a nechte chladit ideálně přes noc.
5. Vychlazený dezert vyklopte z mističek. Pomůže krátké namočení kalíšku do horké vody.
Hotový dezert ozdobte šlehačkou a posypte nastrouhanou čokoládou.