Ingredience

  • 100g natural kešu ořechů
  • 350 ml kokosového mléka
  • 2 PL vypeckovaných datlí
  • 2 lžičky ghee nebo másla
  • RAW kakao
  • Na dozdobení plátky mandlí, lesní ovoce.

Postup přípravy

1. Kešu namočte minimálně na dvě hodiny do vody se špetkou soli. Nevadí, když jsou namočené klidně celou noc, pokud si kaši budete chystat ráno. Máčení zaručí lepší strávení ořechů.

2. Kešu slijte, propláchněte čerstvou vodou a osušte.

3. Mléko, kešu a datle dohladka rozmixujte. Chce to více času, aby se všechno rozmixovalo.

4. Směs krásně hladkou nalijte do pánvičky a za stálého míchání ji na střední teplotu přiveďte k varu. Kaše musí projít varem, aby začla houstnout. O to více ještě zhoustne po vychladnuti.

5. Kaši podávejte teplou, pokapanou máslem nebo ghee. Posypejte kakaem nebo skořicí. Přidejte lesní ovoce a plátky mandlí.