Málokdo ví, že avokádo je ovoce, které vystupuje z řady tím, že obsahuje hodně vitamínů, minerálů, tělu prospěšných tuků, vlákniny a je bohatým zdrojem bílkovin. Avokádo se dá využít v mnoha receptech, ať už slaných nebo sladkých. Já jsem si pro tentokrát vybral recept na skvělou svačinu.
Ingredience
- 1 zralé avokádo
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 tučná mozzarella
- 1 rajče
- bazalka
- sůl
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180°C. Na 1 lžíci kokosového oleje osmahneme na proužky nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku a na konci přidáme nahrubo pokrájenou bazalku. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku, vložíme do pekáčku a posolíme. Naplníme směsí cibule a česneku a na vrch poklademe rajče s mozarellou a dáme do trouby cca na 10-15 minut dokud mozzarella nechytne barvu a nerozpustí se.