Ingredience

  • 1 hrnek mléka (my použili mandlové)
  • 1/4 až 1/2 hrnku datlového, rýžového nebo jiného sirupu
  • 1/4 hrnku oleje
  • 2 hrnky mouky (my použili bezlepkovou Jizerku)
  • troška soli
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
  • kakao nebo nasekanou 80% čokoládu (my použili raw kakao, ale můžete i holandské)
  • rozinky (nesířené, neslazené)
  • Můžete přidat nastrouhané jablka, hrušky, nasekané oříšky….

Postup přípravy

Formičky jsme vymazali a vysypali kokosem.

Troubu si předehřejte na 200 stupňů.
Smíchejte všechny mokré ingredience (my je prošlehali šlehačem). Potom smíchejte suché ingredience a všechno spolu prošlehejte.
Nakonec přidejte rozinky, oříšky, jablíčko…. dle chuti.

Hotové těsto nalejte do formiček jen do 2/3 (muffiny ještě vyskočí). Pečte 15 minut na 200 stupňů, potom troubu ztlumte na 180 stupňů a pečte dalších 15-20 minut.

Dobrou chuť!