Ingredience
- 1 hrnek mléka (my použili mandlové)
- 1/4 až 1/2 hrnku datlového, rýžového nebo jiného sirupu
- 1/4 hrnku oleje
- 2 hrnky mouky (my použili bezlepkovou Jizerku)
- troška soli
- 1/2 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
- kakao nebo nasekanou 80% čokoládu (my použili raw kakao, ale můžete i holandské)
- rozinky (nesířené, neslazené)
- Můžete přidat nastrouhané jablka, hrušky, nasekané oříšky….
Postup přípravy
Formičky jsme vymazali a vysypali kokosem.
Troubu si předehřejte na 200 stupňů.
Smíchejte všechny mokré ingredience (my je prošlehali šlehačem). Potom smíchejte suché ingredience a všechno spolu prošlehejte.
Nakonec přidejte rozinky, oříšky, jablíčko…. dle chuti.
Hotové těsto nalejte do formiček jen do 2/3 (muffiny ještě vyskočí). Pečte 15 minut na 200 stupňů, potom troubu ztlumte na 180 stupňů a pečte dalších 15-20 minut.
Dobrou chuť!